perjantaina, joulukuuta 14, 2007


Vanhoja ja uusia kirjoittajia teemoilla ja ilman


Kaksi viikkoa sitten Khilou lopetti bloggaamisen. Hänen bloginsa oli ensimmäisiä, johon tutustuin. Siihen aikaan blogit olivat erilainen genre kuin nyt. Lopettaminen on menetys, ja kirjoittaja selvästi niitä miehiä, jotka eivät päätöksiään helposti pyörrä.

Toinen vanhan koulukunnan blogi-instituutio, Maalainen, pitää hengähdystaukoa.

Uusia teemallisia blogeja julkaistaan listalle toisinaan sykäyksittäin. Se on ehkä joskus blogimaailman ulkopuolisista seikoista johtuvaa - esimerkkinä vaikka viime talven vaaliblogit - ja joskus verkkoyhteisöllisyyden tuottamaa, josta lienee kyse esimerkiksi käsityöblogeissa.

Hiljattain listattu kolmen ortodoksisesta uskosta kirjoittavan blogin, piispa Arsenin, äiti Kristodulin ja isä Raunon, esiinmarssi on uusin tällainen teemasykäys.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Juuso!

Korjaatko yhden termin blogissasi oikeaksi. Oikea termi on 'ortodoksinen' ei 'kreikkalaiskatolinen'. Tuo jälkimmäinen tarkoittaa NYKYÄÄN itäiseen riitukseen kuuluvia kirkkoja, jotka tunnustavat paavin ylivallan. Näitä on mm. Ukrainassa. ENNEN oli toisin tuon sanan merkityksen kanssa, kun asiasta ei Suomessa ollut tarkempaa tietoa, siksi kirkonkin nimessä oli muistaakseni 20-luvulle asti tuo virheellinen nimi.

Terveisin,
Hannu

Hyvärinen J. kirjoitti...

Hannu, tein pyytämäsi muutoksen. Olin ollut siinä luulossa, että kreikkalaiskatolinen olisi edelleen käypä rinnakkaistermi, vaikka ei sitä enää juurikaan kuule. Mutta käytetään toki oikeita nimityksiä.

Ortodoksinen-termiä olen omassa mielessäni hiukan vierastanut sen kantasanojen takia, samasta syystä kun en välitä kutsua omaa kirkkoanikaan evankelis-luterilaiseksi vaan ainoastaan luterilaiseksi.