torstaina, joulukuuta 06, 2007


In aqua sanitas


Nokian vesitilanne ei ole kadehdittava. Ensin myrkyttyminen, sitten katkos runkoputkistossa ja tänä aamuna toinen. Kaupungin työmiehet ovat urakoineet lähes vuorotta niin putkirikkojen kanssa kuin varikolla puhtaan veden lastauksessa ja vedenjakelun tukitoimissa. Toivottavasti tämä hiljaisen puurtajakunnan työpanos muistetaan paikkakunnalla, vaikka voimakasta kritiikkiä kaupungin toimintaa kohtaan ymmärrettävästi esiintyy.


Trukkikuskit lastasivat kaupungin varikolla keskeytymättä pullovesilavoja jakeluautoina toimineisiin vapaaehtoisväen pakettiautoihin.

Eilen vapaaehtoisia oli kaupungin työntekijöiden ja sotaväen apuna töissä kuutisenkymmentä, tänään lähes sata. Viime yönä meni pitkään, välillä kotiin ja aamulla herätys neljältä. Tänään onneksi vuoronvaihto jo kahdelta.

Pakettiautopartiomme, yksi monista, ehti päivän aikana kuljettaa seitsemän trukkilavallista vesipulloja kotitalouksiin. Pien- ja rivitaloissa jaettiin oville, mutta kerrostaloissa oli aikaresurssin rajallisuuden vuoksi pakko kutsua asukkaat hakemaan itse vetensä, ja viedä kotiovelle vain heille, jotka eivät itse voineet tulla hakemaan. Resurssitehokkuutta ajatellen oli arveluttavaa tuoda vesi niinkin monelle kotiovelle saakka, mutta ajatellen tämänkaltaisten poikkeamien helposti synnyttämää ja sinänsä mitä ymmärrettävintä levottomuutta valittu toimintatapa oli järkevä.

Varsinaiseksi ongelmaksi tuli koteihin jaettavaksi tarkoitetun desinfiointiaineen loppuminen turhan nopeasti. Huomenna lienee toivoa saada lisää.

Otsikon lause on jonkin pullovedentuottajan mainoslause. Ihan osuva, joskaan ei ehkä juuri nyt Nokialla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taas olet ollut tekemässä arvokasta työtä. Vilpitön ihailuni jaksamisesi ja välittämisesti johdosta.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kiitos, mutta eipä tuossa(kaan) ollut muuta kuin että yritti olla avuksi siinä vähässä, mitä osasi. Se oli oikeastaan aika hyvä tapa viettää itsenäisyyspäivää.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Äitini bongas sun blogin ja ajattelin kysäistä oletko sattuimoisin Jaakon veli ja oliko isäsi Erkin veli?
Jos olet, niin olen sinun serkkusi Ilpon tytär :)

Mutta jokatapauksessa onnellista uutta vuotta 2008! :)