tiistaina, lokakuuta 30, 2007


Poliisikamarin kautta kotiin


Työmaalta poliisilaitokselle ei ole pitkä matka. Sijaitsevat vastakkaisilla puolilla Mallasveden pohjukkaa, syysvalaistun kevyenliikenteensillan yhdistäminä.

Komisario tarjosi kahvia ja pullaa. Illan teemana käytiin läpi parin viikon takaista. Nykyohjeistus, joka velvoittaa poliisin järjestämään palautetilaisuuden etsinnän jälkeen, on ollut voimassa jo muutaman vuoden, mutta ensimmäistä kertaa tällaiseen osallistuin. Sopiva paikka ja aika. Ei mitään erityistä uutta. Koiraekspertit pohdiskelivat mahdollisuutta, että susia liikuskelisi näillä seuduilla. Havaintoja ei ole, mutta väittivät, että eivät koirat hirvieläimiin tai ihmisiin sillä tavalla reagoisi.

Ei tarvinnut jäädä odottelemaan iltaa kohti harvemmin liikennöivää linja-autoa, kun pääsin kotiin urjalalaisten kyydissä. Kiitokset. Mutta kyllä tie osasikin olla märkä ja pimeä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paikalliset hirvimiehet jo kertovat nähdyistä susihavainnoista Kalvolan suunnalla. Onhan päivän selvää ollut, että on vain ajan kysymys, milloin tänne seudulle saapuvat. Seuraava ajan kysymys on, milloin lisääntyvät laumoiksi asti.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Jos kerran Kalvolassa niin ei sitten mikään ihme, jos Urjalassakin. Ohtisten-Ahlajärven metsissä on sudella varmaan ihan hyvä elellä. En pitäisi ihmeenä, jos luontodirektiivin ja metsästysasetuksen sudensuojelun poikkeuksia alettaisiin tätä menoa soveltaa ihan käytännössä.