torstaina, lokakuuta 25, 2007


Huono kirjoitusalusta


Viime aikoina tässä blogissa on ollut hiljaista. Ellei edes junamatkalla saisi tekstiä aikaiseksi, olisivat asiat huonosti. Taajamajuna, vaikka Sm4-runkoinen onkin, ei pärjää pika- ja IC-junille, mitä kirjoitusmukavuuteen tulee, mutta kyllä tämäkin kelpaa, kun laukkua pitää pöytätasona.

Vuodenvaihteessa sulkeutuu kotikylän asemalla lipunmyyntiluukku palveltuaan matkustavaisia yli 130 vuotta (tosin sisällissodan aikaan ymmärtääkseni osui ajanjakso, jolloin matkalippuja ei myyty). Taajamajunamatkustamista palvelun heikentäminen ei juuri haittaa, mutta sitäkin enemmän junia, joihin tarvitaan paikkalippu. Signaali on kuitenkin sen verran selkeä, että en ihmettele, jos yhä useampi seutukunnan junamatkustaja siirtyy vähitellen kumipyörille. Myös maantieyhteydet moneen suuntaan ovat hyvät.

Nyt tekisi mieli kahvia, mutta sitä ei tästä junasta saa. Helsingissä isäntäväki on onneksi luvannut tarjota.

Aihepiiriä sivuavana mainoksena linkitettäköön tulevana viikonloppuna Tampereella järjestettävä pienoisrautatietapahtuma.

2 kommenttia:

Lord B. kirjoitti...

Lähijunat soveltuvat kyllä minusta todella huonosti kaikkeen, paitsi lyhyisiin matkoihin. Vähänkin ruuhkaisempaan aikaan jos kulkee, niin yhtään ei ole tilaa oikoa edes jalkoja, saati sitten tehdä mitään muutakaan. Kunhan kuukausi vaihtuu, niin en ikinä kulje kymmentä kilometriä pidempiä matkoja lähijunilla.

Eikö junamaateista saa paikkatietojakin itselleen? Vai niitäkö juuri tarkoitetaankin lipunmyynnin loppumisella?

Hyvärinen J. kirjoitti...

Minusta Sm4:kin on vielä melko mukava matkustusväline, mutta tällä kertaa se tuli Riihimäeltä niin täyteen, että osa sieltä ja eteläisemmiltä asemilta nousseista sai enää seisomapaikat.

Junamaatti asemalla säilyy kuulemma toistaiseksi ja siitä saa ostettua perusmatkustamiseen kaiken sen, mitä lippuluukultakin. Meikäläiselle, joka pankkiirien tarjouksista huolimatta en tähänastisen elämäni aikana ole omistanut liuskaakaan maksukykyistä muovia, Junamaatti ei ole toimiva vaihtoehto. Tosin kohta on kai pakko, kun vanhanaikaisia nosto- ja laskunmaksukortteja ei saa, kun nykyinen kortti lähiaikoina vanhenee.