sunnuntaina, joulukuuta 07, 2014

Toinen adventti

Ei edelleenkään tietoa lumesta, mutta toinen adventtisunnuntai antoi sentään vähän aurinkoa ja eilistä kuivemman sään.

Valosta nauttiminen jäi kohdaltani ikkunan takaa ihailemiseksi, kun aamupäivä meni kolmannen sektorin ATK-hommissa, tarkemmin sanoen parin yhdistyksen verkkosivupäivitysten kanssa. Ulkona tuli piipahdettua vain klapien noutamisen ja lintulaudan täyttämisen verran.

Talon kauniimman asukkaan tultua töistä päätettiin lähteä pitkästä aikaa käymään urheilutalon kuntosalilla. "Moro moro, ei sitten törmätty eilen linnan juhlissa", hyväntuulinen hallimestari tervehti. Sali on edelliskesäisen remontin jäljiltä vielä sangen hyvässä kunnossa. Pitkän tauon jälkeen nähtynä se oli oikeastaan hulppea verrattuna työmaan vastaavaan, pieneen mutta sinänsä ihan toimivaan, jossa olen yrittänyt käydä pari kertaa viikossa.

Viihdyttiin reilu tunti. Sunnuntai-iltapäivä oli hiljainen, eikä laitteille tarvinnut jonottaa. Hetkisen olimme peräti ainoat paikallaolijat. Kotiin koukattiin kaupan kautta: maitoa, kaurakeksejä, kissanmakkaraa ja lintulaudalle talipötkö, "linnunmakkara", kuten sitä kutsumme.

Päivälliseksi tehtiin soijarouhelasagnea ja vihreää salaattia. Maistui niinkuin aina. Mutta niitä kaurakeksejä ei olisi kannattanut ostaa. Ihan liian hyviä, vaikka vatsa tuli oikeasta ruoasta hyvinkin täyteen.

2 kommenttia:

Jussi Kallioniemi kirjoitti...

Hei lumentulosta ei ole tietoakaan vieläkään. Saattaapi taas mennä Tammikuulle samoin kuin muistaakseni viimevuonnakin kunnon talvi. Noista verkkosivuista monesti nykyään sivut ja varsinkin niiden vaatimat ohjeiskilkkeet pluginit vaativat paljon ylläpitäjältä. Vähän kaiholla muistelen sitä aikaa ,kun oli ne framit ja linkit ja monesta sivusta löysi nopeasti haluamansa.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Ettei olisi ollut helmikuun puolta, kun viime talvena tuli lunta? Eikä se kauaa pysynyt maassa, ehkä viikon verran.

Näiden parin yhdistyksen kanssa olen pitäytynyt HTML 4.01:ssä ja XHTML 1.0:ssa. Vähän JavaScriptillä tosin höystettynä. Ikivanhoja tekniikoita kaikki, mutta näiden sivujen ei tarvitse onneksi olla erityisen näyttäviä.