sunnuntaina, tammikuuta 12, 2014

Valokuvatorstain sydäntalvi

Valokuvatorstai-blogi on kiristänyt sääntöjään uudelle vuodelle. Nyt kuvien pitää olla haasteviikolla otettuja. Uusi käytäntö on ajan hengen mukainen korostaessaan sitä, mitä tapahtuu tässä ja nyt. Samaa sukua kuin mediatalojen lukijan kuva -palstat tai museomaailmassakin päätään nostava nykydokumentointi.

Kalenterin mukaan eletään sydäntalvea, mutta lumen määrä ei näillä seuduin ole sitä, mihin on totuttu. Sunnuntaina ajelin kylän bensa-asemat läpi halvimman diesel-litrahinnan perässä. Samalla tuli poikettua rannalla. Tällaista sydäntalvea oli siellä tarjolla.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kivasti kuvassa kuitenkin lunta. Meille lumi tuli vasta haasteen julkaisun jälkeen. Minusta on loogista että haasteeseen osallistutaan uudella kuvalla sitähän inspirointi tarkoittaa. Innostaa uusiin kuviin.

SusuPetal kirjoitti...

Lumistahan tuossa on. No, onneksi kohta tulee kevät!

Itse olen lähes aina vastannut haasteisiin uusilla kuvilla, haasteet inspaavat ja saa syitä kuvata vähän eri tavalla.

Johanna Pekkanen kirjoitti...

Hyvä syväterävyys. Millä arvoilla olet ottanut?

pappilanmummo kirjoitti...

Lunta kuitenkin on jo satanut teilläpäinkin.
Yleensä, siis useimmiten, olen aikaisemminkin uudella kuvalla lähtenyt mukaan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Kuvasta on jo viikkoja, mutta eipä tuota lunta ole paljoa enempää tänne päin saatu.

Johanna, häpeä tunnustaa, mutta kuva on otettu pokkarin automatiikkaa käyttäen. Sen verran kirkas päivä oli, että automatiikka on valinnut aukoksi f4 ja valotusajaksi 1/125 sekuntia. Noita pitäisi kyllä säädellä itse enemmän, niin asiasta oppisikin jotain.