maanantaina, huhtikuuta 01, 2013

Pääsiäiseksi kotiin

Paitsi hiihtoretkiä, mennyt viikko piti sisällään Radio Suomen kuuntelua, vihreän teen juontia, työsuojelupäällikkökurssin etätehtäviä ja hieman leipätyötehtäviäkin. Oikein mainio loma. Jälkiseurauksena on ollut ahkeraa loma-asuntoilmoitusten selaamista, joka kai tälläkin kertaa laantuu arkeen, kaivoshankkeeseen ja energian hintaan.

Viimeiset lomapäivät olivat totutun mukaiset. Perjantaina hiihdeltiin reilu kahdenkympin lenkki, jonka varrella poikettiin vastoin tapoja latukahvilassa, ilmeisesti alueen uusimmassa, vasta muutaman talven toimineessa, pullalla ja variksenmarjamehulla. Varsinkin jälkimmäinen oli hyvää.

Lauantaina kämpän luovutuksen jälkeen tapettiin aikaa kylällä ja läheisen hotellin pizzeriassa. Bongattiin Yö-yhtyeen solisti sämpylän ja maitolasin ääressä. "Punkarpojken Olli Lindholm", oli Hufvudstadsbladetin kuvateksti joskus 80-luvun alkupuolella, jolloin - makuasioitahan nämä ovat - yhtye jaksoi tehdä muutakin kuin joutsenlaulun uudelleen ja uudelleen, kerta kerralta tunkkaisempana ja väsähtäneempänä. Taisi olla yläasteen yhteiskuntaopin tunti, missä lehteä luettiin ja naurettiin. Joku vanha toimittaja nolasi itsensä luulemalla kaikkea vähänkään säröisempää punkiksi, vaikka me tiesimme, että punk oli kuollut vuosia sitten. Taidettiinpa punkarpojkella härnätä niitä tyttöjäkin, jotka kahden ajankohtaisen porilaisbändin kisassa olivat yöpuolella.

Yöjuna toi kotiasemalle aamuviideltä pääsiäispäivänä. Matkatavaroiden purkamisen jälkeen oli sopiva aika ajella seutukunnan varhaisimpaan aamukirkkoon, joka pidettiin Valkeakoskella. Väkeä oli murto-osa kiirastorstain äkäslompololaisesta kirkkokansasta. Muutoin pääsiäispäivä sujui lähinnä lepäillen.

Toisena pääsiäispäivänä aamupäiväohjelmaan otettiin pihatyökauden alulle saattaminen kuusiaidan leikkuun muodossa. Pakkasyön jäljiltä hanki oli sen verran kantavaa, että siitä oli tukevaksi työskentelyalustaksi. Viime vuonna kun päästiin vanhojen pihapuiden poistamisen makuun, päätyi kuusiaitakin kaatolistalle tarkoituksella korvata se muutamalla vuorimännyllä. Mutta päätettiin kuitenkin antaa kuusten vielä olla. Iltapäivällä Hämeenlinnaan syömään.

Ei kommentteja: