torstaina, toukokuuta 20, 2010


Pyöräilypäivä


Työmaan puuhaihmiset kutsuivat väkeä tulemaan töihin polkupyörällä. Tempaukseen ilmoittautui monia, mutta vähemmän oli väkeä sovitussa lähtöpaikassa kello 6.45. Kohtauspaikalle ajellessa tutun näköinen mies polki vastaan Viialan suunnalta. Pekan tunnistaessani melkein hävetti, että itsellä oli alkamassa vasta ensimmäinen omin voimin tehtävä työmatka tällä kesäkaudella.

Mukavasti työmatka polkienkin meni, pitkästä aikaa. Jo aamulla lyhyissä hihoissa ja lahkeissa tarkeni hyvin. Kotiin päin tullessa oli kuuma.

Illan kokoukseen reserviläisten majalle päätin lähteä myös pyörällä. Tulisihan renkaiden alle pätkä soratietäkin, ajattelin. Seuraava paikalle saapunut tuli uutukaisella moottoripyörällä ja kolmas vanhimman maahantuodun vuosikerran Corollalla. "Mitä kummallisimpia kulkupelejä pojilla", päivitteli saunan ja grillin lämmityksen parissa ahkeroinut Seppo, vanhan polven toimiupseeri. Jätin saunan väliin, kun kotiin oli vielä puolisentoista peninkulmaa. Suihku kelpasi hellepäivänä muutoinkin paremmin.

Ei kommentteja: