sunnuntaina, elokuuta 09, 2009


Unelias sunnuntai


Pyhäpäivä oli hyvä varata vauhdikkaasta viikonlopusta toipumiseen. Kesäinen sää suosi pihapuuhia. Puolisoni perkasi kukkia ja kasvilavaa, ja minä otin työkaluksi ruohonleikkurin. Kymmenen päivää näyttää olevan vielä tässä vaiheessa vuotta ruohonleikkuun maksimiväli. Lähiympäristössä samaa toimintaa harrastivat monet muutkin. Varhaisin aloitti aamuyhdeksältä, ja vielä kymmenkunta tuntia myöhemmin jossakin pärisee.

Jos ruoho jaksaa kasvaa, niin tomaatit eivät. Ongelma on seutukunnalla kuulemma yleinen. Sen sanotaan johtuvan alkukesän kylmistä päivistä, joiden vaikutusta myöhemmin tulleet lämpimät jaksot eivät ole pystyneet korjaamaan.

Pihatöiden päälle vein paloasemalle veturinvesitystä varten lainaamani kolmituumaiset letkut. Palolaitoksella on aina suhtauduttu myönteisesti veturitallin harrasteisiin, ja letkuja ja joskus muitakin apuvälineitä on auliisti lainattu. Niin veturitallin nurkilla kuin kylällä muutenkin oli unelias tunnelma.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Olisi muuten melko olennasita paljastaa kissojen nimet. Nimipaljastuksen odottaminen muodostaa keskeisen jännitystekijän flunssaisessa elämässäni.