perjantaina, tammikuuta 06, 2012


Uusi vuosi, uudet kujeet


Sitten edellisen blogimerkinnän on vietetty joulut ja uudetvuodet ja mukavasti menivät. Ei tuohon jaksoon juuri ylimääräisiä lomapäiviä mahtunut eikä se haittaa.

Joulukuusi pantiin pois tänään loppiaisen kunniaksi. Harvinaisen hyvä ja varistamaton kuusi se olikin; kiitos naapuriin. Kyntteliköt kuistilla ja liiterin ylisillä valaiskoot lumetonta maata vielä viikon.

Lunta on kaipailtu jo pidemmän aikaa. Ei niinkään aamuisten lumitöiden vaan hiihtolatujen takia. Ulkoilu liukkailla tienpientareilla ei kiehdo, joten päätettiin viettää loppiaisiltapäivä kuntosalilla. Luulimme, että olisi hiljaista, mutta se oli väärä arvaus. "Täällähän on koko kylä", totesi nuori mies saliin tullessaan. Laitteille sai jopa jonottaa, mikä on ollut harvinaista.

Salilta poikettiin rautatieasemalle hakemaan lyhdyt pois ja vietiin ne veturitallille. Marko sattui olemaan tallilla paperitöissä ja tuli sovituksi kokouksiin ja muuhun juoksevaan liittyviä asioita.

Päivälliseksi kotiruokaa: kesäkurpitsakeittoa ja sämpylöitä. Ensinmainittu kotipihalla kasvaneista, jälkimmäiset kotikylässä leivottuja. Iltahommaksi jäi vielä syödä loput piparit pois.

Ei kommentteja: