perjantaina, joulukuuta 31, 2010


Uusi pesukone


Vuoden viimeinen päivä oli vapaapäivä talon kaikilla asukkailla. Sopi hyvin, kun lumitöitä oli tehtäväksi heti aamusta. Piha oli puhdas, kun Hieronymus saapui isolla punaisella Mercedes-Benzillä.

Hieronymukseksi ristimme alkuviikosta valitsemamme pesukoneen. Netistä eri vaihtoehtoja oli katseltu, mutta lopullinen valinta tehtiin kauppareissulla Valkeakoskella. Hintaluokka oli 600 euroa. Kun kauppias pudotti Boschin hinnan sopivaksi ja lupasi mukaan kotiinkuljetuksen paikalleen kannettuna ja vanhan koneen poisviennin, kauppa syntyi.

Vanha kone palveli kahdessa eri pesuhuoneessa yli 17 vuotta. Linkoamattomuus kävi viime syksyn mittaan jokakertaiseksi tuttavuudeksi. Hinnan ohella vanhan Igniin tärkein valintakriteeri oli ollut vapaa pesulämpötilan säätö. Kenties mekaanisesta yksinkertaisuudestaan johtuen romanialaisvalmisteinen kesti pitkään. Kestävä pesukumppani saattaa tulla seuraavassa olomuodossaan vastaan tiskipöytälevynä, ruokailuvälineinä tai vaikka minä - rautaisesta pesukoneesta kun voidaan kuulemma kierrättää reilusti yli 90 prosenttia. Hyvä kone se oli. Mahtaako Hieronymuksesta moista uskaltaa edes haaveilla?

Vanhan koneen poisvienti kuului kauppaan, ja aamupäiväpuhteeksi ajattelimme viedä sen valmiiksi pihalle. Sainpahan taas syyn ihmetellä, miten paljon voimaa niin pieneen kuoreen kuin talon kauniimmalla asukkaalla on, oikein mahtuu.

Ei kommentteja: