lauantaina, huhtikuuta 17, 2010


Mullan tuoksua


Eilen ja tänään säätila on näyttänyt jokseenkin syksyiseltä. Toki varhainen ja pitkään jaksava valo kertovat, että eri vuodenaikaa eletään.

Sateetonta päiväaikaa ehdittiin hyödyntää haravanheilutuksen merkeissä sen verran, että kuivat nurmikonkaistaleet saatiin rapsuteltua. Haravointisuuntaa sai jokusen kerran vaihdella tuulen mukaan. Kevätharavointi on tänä vuonna melko helppo urakka. Syksyllä hitaimpienkin pudottajien lehdet saatiin kompostiin, kun lumi ei yllättänyt etuajassa. Nyt haravan piikkeihin tarttui lähinnä sammalta. Vanhan nurmikon sammalsota jatkuu tulevallakin kasvukaudella.

Kissaveljekset käyvät nuuhkimassa kevätilmaa, mutta pidempiin ulkoiluihin ne eivät ole vielä uskaltautuneet. Tosin pikkuveli Viljami näytti eilen talonvahdin kykynsä häätämällä itseään paljon isomman vieraan kollipojan matkoihinsa.

Pihalla keväiseen aikaan käyskennellessä tulee mieleen monenmoista, mitä olisi kesäksi mukavaa toteuttaa. Kauniimpi asukas suunnittelee kauniimmin, ja sen jätän suosiolla hänelle. Mutta toteuttamisessa olen mieluusti mukana.

Illalla radiossa soitetaan jazzia.

Ei kommentteja: