maanantaina, joulukuuta 21, 2009


Protestanttinen etiikka ja kapitalismin henki


Ennen oppisopimuskoulutuksen ohjausryhmän kokousta lounastettiin Mylläreissä. Olen kulkenut paikan ohi usein, mutta käynyt sisällä tätä ennen vain kerran. Siitä on kauan, yli kaksikymmentä vuotta. Ensimmäisenä tai toisena opiskelupäivänä tutorit veivät laumansa ravintolaan keskustelemaan jostakin, mitä en enää muista. En kokenut paikkaa erityisen viihtyisänä, eikä minusta koskaan tullut niinsanotun opiskelijaelämän viettäjää. Ei se Mylläreistä johtunut eikä tovereista, mutta mielenkiinnon kohteet olivat muualla. Tänään tamperelaisessa ammattikoulurehtorien porukassa viihdyin paremmin. Ehkä siksi, että asiaan kuului hetkellisyys. Siihen kuului haluta pian tekemään töitä ja sen jälkeen kotiin.

Kaupunki näytti tukkoiselta ja poistuin kulkematta kauppojen kautta, mitä nyt kehitysmaaputiikista joulukahvit mukaan. Kotimatka turkulaisella, vaihteeksi taas sinisessä vaunussa.

Kotona siivottiin saunatilat. Työhön ryhtyminen oli tukkoista, mutta hetken päästä käsi viihtyi mitä parhaiten harjanselässä. Huominen on vapaapäivä ja se on tarkoitus pyhittää kotisiivoukselle.

Illalla kylällä paloi talo. Niinkuin pienessä kunnassa usein käy, tällaiset sattuvat tutuille tai puolitutuille. Harvinaisen surkea joulunavaus. Onneksi ei tullut henkilövahinkoja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin rauhallista ja kaunista, valkoista ja antoisaa joulunaikaa sinne Akaaseen. Täällä Urjalassa mietitään kuumeisesti, mihinpäin suomea ensi syksynä suunnataan. Mika on vakityössä Lempäälässä keskusasentajana ja minä vastavalmistuneena sairaanhoitajana Urjalan vuodeosastolla toistaiseksi. TAYS:sta tuli työtarjous, mutta matka on ptkä ja viihdyn enemmän tällaisessa pienemmässä paikassa, jossa vastuuta on vähintään yhtäpaljon ja saa tehdä enemmän itsenäisiä päätöksiä. Potilaista tulee tuttuja ja ehtii keskittyä siihen pienen ihmisen henkiseenkin hyvänolon tunteeseen ja sen tukemiseen. Arki sujuu rauhallisesti ja työntäytteisenä, joulunaika ja uuden vuoden aika menee itsellä töiden merkeissä, Mikalla on viikon loma :). Tämä tiimi on löytänyt paikkansa yhteiskunnassa. Tietotekniikka seuraa arjessa ja koneita päivitellään ahkerasti, kokeilussa on nyt uusi Windows 7, ilmeisesti Bill Gates on taas hankkinut jotakin uutta...ja rahoitusta tarvitaan :)

Menestystä vuodelle 2010

t. Uravuoret