perjantaina, lokakuuta 23, 2009


Vaihteeksi kotona


Olen viettänyt kaksi arkipäivää kotimiehenä. Mäki maksaa velkansa ja niin maksoivat kesälomaviikonloppuun osuneet asuntomessupäivystyspäivätkin. Eilen käytin Vihtori-kissan eläinlääkärissä tarkastuskuvauksessa. Ennen nukutusta eläinlääkäri olisi halunnut kuunnella kissan sydäntä stetoskoopilla. Ihmisrakkaana otuksena Vihtori otti lääkärin kosketuksen hyväilynä ja ryhtyi kehräämään, mikä sotki kuunteluaikeet. Ei kuulemma ole lääkärin pöydällä ennen kehräilty.

Läpivalaisu kertoi, että kissa on paitsi hyvin korjattu myös hyvin toipunut. Jumppaamista jatketaan, ja kaveri saa viettää normaalia kissamaista elämää. Ulos emme ystäväämme vielä päästä, vaikka hinku sinne olisi kova. Metsästyskausi on menossa, ja Viljami-velipoika on jo pariin kertaan käynyt näyttämässä hiirisaalistaan.

Muutoin olen viettänyt vapaapäiviä lähinnä haravanvarressa. Puussa on vielä lehteä, mutta haravointi on mukavaa ja istumatyötä tekevälle ennenkaikkea terveellistä ajanvietettä. Olen käyttänyt Eskon takavuosina veturitallilla suosittamaa ammattilaisten menetelmää levittää pressu nurmelle, haravoida sen päälle ja viedä lehdet kompostiin suppuun vedetyssä pressussa. Erinomainen työtapa.

Eilisiltana käytiin anoppilassa syntymäpäivillä. Tänään siivottiin ja sen päälle haettiin alennuskupongilla pizzat moottoritien varresta.

Radiossa Ludwig van Beethoven soittaa Beethovenin kolmatta sinfoniaa.

Ei kommentteja: