keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007


Rautatievalokuvausta


Töihin lähtiessä otin kameran mukaan, mutta ratakuorma-autoparia ei liikkeellä näkynyt. "Tekarit" seisoivat aamu-unisina ja ikkunat huurussa vanhalla rataosaston raiteella.

Mutta junakuviahan piisaa ilman yksittäistä satunnaista näppäilijää. Karjaalaisen Fotocentrum Raseborg rf:n ylläpitämä galleria Zebra avaa 24.3. verkkonäyttelyn, johon on koottu rautatieaiheisen valokuvauskilpailun osanottajakuvat, kuulemma kaikkiaan yli 700 kappaletta. Fyysisesti kuvat ovat esillä Helsingin päärautatieasemalla 23.3.-14.4. ja Lappeenrannan rautatieasemalla 24.3.-6.5. Kulttuurikäyttöön muutetuilla Mikkelin veturitalleilla kuvat ovat nähtävissä elokuussa. Lisäksi vajaat kolmekymmentä kilpailukuvaa reissaa lähiliikennejunien matkassa 300 vedoksen voimin.

Huomenna pitäisi päästä mahdollisimman aikaisin Porvooseen. Väitän, että mielenmaisemaani on piirtynyt joltinenkin kuva maamme rataverkosta. Kuvan käyttöarvo vain on vähäinen, kyseessä kun on varsin päivittämätön ja historiallisten dokumenttien pohjalta luotu versio. Ajattelin, että julkisilla kulkuneuvoilla matkustavana vaihdan ensin Riihimäellä ja sitten Keravalla. Heti tähän päivän herättyäni tajusin, että Helsingin linja-autoaseman kautta on koukattava. VR on ajanut henkilöliikennettä Porvooseen viimeksi toukokuussa 1981. Nykyinen henkilöliikenne on kesäaikaan ajoittuvaa Porvoon Museorautatie ry:n museoliikennettä.

Ei kommentteja: